Blomopleidingen.nl

www.blomopleidingen.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen ze tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Zij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Wanneer medewerkers binnen een organisatie heftrucks besturen is een heftruckcertificaat niet wettelijk verplicht of nodig. Wel is de werkgever verantwoordelijk voor ‘voldoende’ opleidingsniveau van de chauffeurs.

Een heftruckcertificaat bewijst heel duidelijk dat er een deskundige opleiding is geweest. Het laatste waar u zich mee bezig wilt houden, na een incident, is een discussie met de verzekering over de gegeven instructies. De verplichtingen worden gesteld door de arbo-wet en verzekeraars.

Er mag dus niet zomaar gereden worden op een gevaarlijke machine als een heftruck. Let dus altijd op de geldigheid van een heftruckcertificaat. Indien een heftruckcertificaat is verlopen, is het verplicht om dit heftruckcertificaat te verlengen.

Een certificaat voor de heftruck heeft een geldigheid van liefst 5 jaar. De Inspectie SZW controleert of bestuurders een heftruckcertificaat of grondige instructies bezitten. Voor meer informatie bekijk de website van Blom Opleidingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *